Blogolj!
Wattmester
2017.09.27.
Irigykedve nézte mindig, ahogy a szomszéd házának tetején ott virít a napelem? Már az agyára megy, ahogy a kerti partin az egyik barátja folyton azt ecseteli, így mennyit spórol a villanyszámlán? Van egy remek javaslatunk. Ne irigykedjen és idegeskedjen tovább!
Címkék: ÁRAM, HÍREK, MÉRÉS
Wattmester
2017.09.15.
Kishazánkban sajnos még mindig rengetegen használnak régi, elavult fűtési rendszereket. Ezzel több probléma is van: ezek az aggastyán konvektorok, hőtárolós kályhák már jellemzően nem képesek kifűteni a helyiségeket, így jelentősen csökken az ember komfortérzete, és mivel az ember melegebbet szeretne, ezért állandóan járatja, így ezek a hatékonytalan, elavult konstrukciók zabálják az energiát. Így nem csak a hideg miatt fogja magát rosszul érezni a tulajdonos, hanem az igen csak vastag sárga csekkek miatt is.
Wattmester
2017.04.11.
Címkék: HÍREK, MÉRÉS
Wattmester
2016.11.30.
Napjainkban nem telik el olyan nap, hogy valaki ne találkozna azzal a szóösszetétellel, hogy valamihez hozzáteszik, hogy „okos”. Okos telefon, az nem kérdés, már szinten csak ilyeneket árulnak a telefongyártók, okos TV vagy autó, vagy akár most nagyon sokat felkapott téma az okos-város, vagy település megvalósíthatósága.
Wattmester
2016.11.21.
Végre hazánkban is elérhetőek lesznek az okosórák. Na nem a karunkon hordható felesleges, csilli-villi mobiltelefon pótlékokra kell gondolni, hanem az otthonunkba szerelhető mérőórákra, amelyek naprakész információkat képesek szolgáltatni az aktuális fogyasztásunkról. A technika rémesen egyszerű, csak egy erre felkészített óra szükséges hozzá internetcsatlakozással, amelynek adatait számítógépről, telefonról, tabletről bármikor elérhetünk.
Wattmester
2016.06.18.
Az okos város koncepciója túlmutat a hagyományos városlakó-szolgáltató kapcsolaton. Egyrészt ösztönzi a városi szereplőket, hogy aktív tagjai legyenek a városi közösségnek, például adjon visszajelzést a szolgáltatások színvonaláról, utak állapotáról, ezzel is élhetőbb és fenntarthatóbb életmódra törekedve. Az okos városok így vonzóbbak, élhetőbbek lesznek. Másrészt, a közösségi szolgáltatók, hasonlóan a modern piaci szolgáltatókhoz, költséget szeretnének csökkenteni, a szolgáltatás színvonalának növelésével.
Címkék: HÍREK, MÉRÉS

Ezeket a cikkeket olvastad már?