3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!
Wattmester
2016.08.18.
Az Oxford-i Egyetem egyik legfontosabb kutató csapata bemutatta legújabb újítási kísérletét, a Nap ablaküveget, amelyet ha alkalmaznak a felhőkarcolókon, biztosíthatják annak energetikai, technológiai igényének teljes lefedettségét.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2016.06.18.
Az okos város koncepciója túlmutat a hagyományos városlakó-szolgáltató kapcsolaton. Egyrészt ösztönzi a városi szereplőket, hogy aktív tagjai legyenek a városi közösségnek, például adjon visszajelzést a szolgáltatások színvonaláról, utak állapotáról, ezzel is élhetőbb és fenntarthatóbb életmódra törekedve. Az okos városok így vonzóbbak, élhetőbbek lesznek. Másrészt, a közösségi szolgáltatók, hasonlóan a modern piaci szolgáltatókhoz, költséget szeretnének csökkenteni, a szolgáltatás színvonalának növelésével.
Címkék: HÍREK, MÉRÉS
Wattmester
2016.05.27.
A MOL-csoport egyetemistáknak szóló tehetségkutató versenyének győztese egy cseh csapat lett, de a második és harmadik helyen is magyarok végeztek – nekik mind esélyük van arra, hogy a MOL-csoportnál folytassák karrierjüket.
Címkék: DÍJAK, HÍREK
Wattmester
2016.05.07.
Szenzációs találmánnyal rukkoltak elő leleményes svájci mérnökök: több száz méter magas, a vízesésből energiát nyerő erőművet álmodtak meg. Valószínűleg sosem fog megépülni, de zsenialitása miatt érdemes megemlékezni róla. És nem mellesleg elképesztően jól néz ki.
Címkék: ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.04.27.
Olaszország legnagyobb gázszállító vállalata, a több mint 32 ezer kilométernyi gázvezetéket kezelő Snam Rete Gas az érdi székhelyű Cason Mérnöki Zrt-t bízta meg a csővezetékeik ellenőrzését biztosító új rendszer kifejlesztésével.
Címkék: HÍREK
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozatban hívja fel a Kormányt a Magyarország Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló Egyezmény megszüntetésének kezdeményezésére?
Címkék: ATOM, HÍREK
Wattmester
2016.04.09.
Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet a Világgazdaság cikke, jelesül: olyan alacsony szintre csökkent a korábbi hónapokban az ipari felhasználású gáz ára az ebből áramot termelő erőművek számára, hogy megérte őket bekapcsolni. Megpróbáljuk megvilágítani, hogy ez miért jó.
Címkék: ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.04.08.
Míg más korabeliek a számítógépes játékoknak hódoltak és az interneten lógtak, Aidan Dwyer az erdőket járva lenyűgöző felfedezést tett.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2016.03.15.
Folyamatosan érkeznek a hírek a paksi bővítéssel kapcsolatban, ma az orosz RIA Novosztyi hírügynökség közölte a beruházást kivitelező Roszatomra hivatkozva: a leningrádi Atomerőmű-2 lesz a referenciaprojekt az új paksi energiablokkok számára.
Címkék: ATOM, HÍREK
Wattmester
2016.03.06.
Gy. Németh Erzsébet korábbi szocialista, most éppen gyurcsányista fővárosi képviselő ma közleményt tett közzé azzal a hévvel és hittel, hogy most akkor jól belerúg Tarlós főpolgármesterbe, meg az egyik (ha nem a) legsikeresebb fővárosi cégbe, a Főkétüszbe. Beléjük nem, de a kőkeményen dolgozó, lakossági életeket mentő kéményseprőkbe sikerült. Jó nagyot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?