Blogolj!
Wattmester
2017.01.03.
Az európai közügyekkel kiemelten foglalkozó mértékadó portál, a Politico terjedelmes cikkben vette górcsó alá Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosának eddig tevékenységét. Paks II sem maradhatott ki.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.22.
Az Országos Atomenergia-hivatal engedélyezte a paksi atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását, így az 1986-ban üzembe helyezett reaktor további 20 éven át vehet részt az áramtermelésben.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.07.
Magyarország megmutatta, hogyan lehet elérni Brüsszelben egy atomberuházás megvalósítását – ezzel a címmel közölt cikket a cseh dotyk.cz. Címszavakban: hozzáértő tárgyalások az Európai Bizottsággal és az Európai Unió kulcsfontosságú országaival, erős politikai támogatás és nagy bátorság.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.06.
Három évtizeddel ezelőtt – mint azt valamennyien, sajnos, nagyon jól tudjuk – felrobbant a csernobili atomerőmű 4. számú reaktorblokkja. A szerencsétlenség után sebtében vasbeton szarkofágot építettek, amelyen mára repedések, rések keletkeztek. A megoldást nem lehetett tovább halogatni: új védőburkolat, egy különleges hangár került a szarkofág fölé.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.11.28.
Azt írja a szocialistákhoz és Soroshoz köthető ténytár blog, hogy „Paks II. körül, mint mindig, most is valami bűzlik”. Mindezt finom érzékszervükkel abból szűrték le, hogy „nyáron Orbánt meglátogatta Oettinger EU-biztos, Klaus Mangold magángépén, aki, akkori információk szerint az orosz érdekeket képviselte a Paks II. ügyben, és ezt valamiért mostanáig tagadni kellett”.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.11.25.
Fontos információk láttak napvilágot a legutóbbi Kormányinfon a paksi bővítés kapcsán. Lázár János részletes tájékoztatást adott arról, hogyan áll az EU mikroszkópikus részletességű vizsgálata a beruházás vonatkozásában. Tényleg meg fogja akadályozni Brüsszel a Magyarország energiabiztonságát garantáló fejlesztést, ahogy arra mennyei mannaként sóvárog az ellenzék? Nincsenek számukra jó híreink.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.11.21.
Végre hazánkban is elérhetőek lesznek az okosórák. Na nem a karunkon hordható felesleges, csilli-villi mobiltelefon pótlékokra kell gondolni, hanem az otthonunkba szerelhető mérőórákra, amelyek naprakész információkat képesek szolgáltatni az aktuális fogyasztásunkról. A technika rémesen egyszerű, csak egy erre felkészített óra szükséges hozzá internetcsatlakozással, amelynek adatait számítógépről, telefonról, tabletről bármikor elérhetünk.
2016.11.12.
Zajlik ez az úri huncutság a Paks II. atomerőmű körül a Budapest-Brüsszel-Moszkva bürokratikus „Bermuda háromszögben”, amiben elsikkadnak a hírek az egykori nagy hőzöngők pálfordulásairól, meghunyászkodásairól. Most éppen az amerikai General Electric kotyogta ki szándékosan egy csütörtöki sajtóreggelin, hogy miután a finn erőműbe is ők lesznek a turbinabeszállítók – tenderen választotta ki őket az orosz partner – szívesen lennének Paks II. beszállítói is... Arra készülnek, hogy indulni és győzni is fognak a Paks II. atomerőmű gőzturbinaszigetére kiírandó pályázaton, ezért már toborozzák és szűrik lehetséges magyarországi beszállítóikat.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.10.28.
Már sokféle tervezésű szélturbinával találkozhattunk, melyek többsége igen hasznos, azonban a hatalmas fémlapátos szerkezeteket mégsem látnánk szívesen mondjuk a hátsókertben.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2016.09.09.
Szaúd-Arábia nem csupán olajtartalékaiból adódóan gazdag, de éghajlata miatt napsütésben is bővelkedik. Ezt az alternatív energiaforrást most ki is szeretné használni, ugyanis több, mint 109 milliárd dollárt (több mint 25 billió forintot) fordítana napenergia készleteinek növelésére.
Címkék: HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?