Blogolj!
Wattmester
2017.04.11.
Címkék: HÍREK, MÉRÉS
Wattmester
2017.04.07.
Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
Wattmester
2017.03.31.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2017.03.22.
Az LMP megint hülyét csinált magábólAz LMP nem bírja elengedni a paksi bővítés ellen harcot dacára annak, hogy kis túlzással már nincs olyan EU-s hatóság, ami ne vizsgálta volna még meg a terveket, szerződéseket, és nem bólintott volna rá. Nehéz nem arra gondolni, hogy kedvenc zöld politikusaink ránézve a közvéleménykutatási eredményekre egyre fenyegetőbben érzik magukon a mágikus 5 százalékos küszöb árnyékát, és most pánik üzemmódban próbálnak valami politikai előnyt kovácsolni az ország energiabiztonságának aláásásából.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2017.03.07.
Miközben hazánkban – ahogy a Blogstaron az Ez a tutiban megjelent – kissé követhetetlen módon népszavazást akarnak kierőszakolni (akár törvényekkel szembe menve is), aközben az Európai Bizottság (egyáltalán nem kapkodva…) döntött: jóváhagyta, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2017.01.31.
A ROSZATOM egyik komoly konkurenciája igencsak rossz üzletet kötött, amelyből a ROSZATOM sokat profitálhat.
Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
Wattmester
2017.01.30.
A német számvevőszék alapos vizsgálatnak vetette alá az Energiewende néven elhíresült, nagyszabású német energia-reform csomagot, amit civilek és politikusok gyakran a paksi nukleáris erőmű bővítése körüli vitákban is követendő ellenpéldaként szoktak felhozni. A jelentés azonban közel sem a várt eredményeket igazolta vissza, sőt, a gyakorlat rengeteg előre nem kalkulált problémát hozott a felszínre, így sok tekintetben inkább visszalépésnek könyvelhető el a stratégia megvalósítása. Lássuk a részleteket.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2017.01.19.
Na, csókolom! Minden kedves kétkedőnek és külön Jávor Benedeknek ez úton kívánunk energiában gazdag új esztendőt. Párdon! Olcsó energiában gazdagot.
Címkék: HÍREK
2017.01.08.
Nagyon rég volt már, hogy szép hazánkban tartósan repkedtek a mínusz húsz celsius fokok, de sajnos most úgy tűnik, hogy tél tábornok elég erősen odatette magát. Ahogy az embernek is ilyenkor extra figyelmet kell fordítania arra, hogy átvészelje a medvemorgató hideget, úgy autónkért, pontosabban annak erőforrásáért is tennünk kell, hogy ne redukáljuk le vészesen a várható élettartamát a fagyokban. Lássuk mit tehetünk szeretett fegyverhordozónkért.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2017.01.06.
Izgalmas időket élünk, hiszen ha minden jól megy, a nem is olyan távoli jövőben fokozatosan elbúcsúzhatunk a hagyományos, fosszilis alapokon működő gépjárművektől. Ennek legfontosabb hozadéka a kibocsátott emisszió drasztikus csökkentése, az elektromos meghajtásnak köszönhetően kevesebb kopóalkatrész kerül a járművekbe, így olcsóbb a fenntartás, és hát elképesztő nyomatéka van az elektromos motoroknak. Azonban nem minden fenékig tejfel.
Címkék: ÁRAM, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?