Blogolj!
Wattmester
2017.10.09.
A szemétből energiát termelő Platio térkövet egy csapat fiatal magyar srác hozta tető alá, és folyamatosan azon vannak, hogy még többet tanuljanak, tökéletesre fejlesszék a terméket és mielőbb piacra is dobják.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2017.10.02.
Jön a hideg. Egyre hűvösebbek az esték, de már sajnos a nappalok is. Már előre ott van sokak gyomrában a görcs, hogy ismét jönnek az égbeszökő fűtésszámlák. Megint a gatyánk is rámegy az elhasznált gázra? Mert ha ezen próbálunk spórolni, akkor közben fázunk? Pedig a házban új a fűtésrendszer?
Wattmester
2017.09.27.
Irigykedve nézte mindig, ahogy a szomszéd házának tetején ott virít a napelem? Már az agyára megy, ahogy a kerti partin az egyik barátja folyton azt ecseteli, így mennyit spórol a villanyszámlán? Van egy remek javaslatunk. Ne irigykedjen és idegeskedjen tovább!
Címkék: ÁRAM, HÍREK, MÉRÉS
Wattmester
2017.09.15.
Kishazánkban sajnos még mindig rengetegen használnak régi, elavult fűtési rendszereket. Ezzel több probléma is van: ezek az aggastyán konvektorok, hőtárolós kályhák már jellemzően nem képesek kifűteni a helyiségeket, így jelentősen csökken az ember komfortérzete, és mivel az ember melegebbet szeretne, ezért állandóan járatja, így ezek a hatékonytalan, elavult konstrukciók zabálják az energiát. Így nem csak a hideg miatt fogja magát rosszul érezni a tulajdonos, hanem az igen csak vastag sárga csekkek miatt is.
Wattmester
2017.08.23.
Tegnap olvastam az alábbi cikket arról, hogy fotovoltaikus erőműveket építenek Magyarországon. Ez ugyan nagyon szép cselekedet, hiszen újrahasznosított energiáról van szó, de ha valaki egy ilyen hírt lát és nem szakmabeli, honnan a fenéből tudja, hogy mit jelent az szó, hogy fotovoltaikus?
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2017.08.09.
A norvégok számára a természeti értékek védelme még saját jólétüknél is fontosabb lehet – ez szűrhető le abból, hogy társadalmi nyomásra lemondanak a csodás szépségű Lofoten-szigetek környezetében lévő hatalmas tengeri olajmező tervezett kitermeléséről.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2017.08.03.
Alig lesz szükség valamire a jövő vacsorájához. Elképzelem, ahogy az első randin beül egy pár egy romantikus étterembe, végigfutják az étlapon szereplő porokat, rendelnek, majd boldogan kanalaznak. A viccet félretéve, nagyon is lehetséges, hogy ez a felfedezés vet majd véget az éhezésnek világszerte.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2017.07.27.
Egyszer a barátaimmal azon viccelődtünk, hogy, ha Indiában napelemmel fognak menni a vonatok, akkor vajon hová teszik majd a jármű tetején utazókat. A megoldás kézenfekvő volt, ők fogják tartani és forgatni a napelemeket a nap felé. Ugyan ez csak vicc, de az indiai napelemes vonat már egyáltalán nem.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2017.07.13.
Brüsszelben jóváhagyták a több tízmilliárdos magyar zöldenergia-támogató programot. De vajon milyen hatással lesz ez a piacra és nem utolsó sorban a villamos elosztó hálózatot üzemeltető cégekre?
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2017.07.05.
A 2011. márciusi fukusimai katasztrófa következtében megsérült atomerőmű egyik blokkjában ez idáig nem tudták felmérni a valós helyzetet. Ám japán kutatóknak köszönhetően, ez most változni fog. A cél elérése érdekében különleges „robothalat” fejlesztettek ki.
Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?