3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!
Wattmester
2017.02.01.
A paksi atomerőművet toldozzuk-foldozzuk, mint egy régi Zsigulit. Épp a minap szembesültem azzal a hírrel, hogy sikeresen korszerűsítette a GE Power Services az atomerőmű ötödik generátorának forgórészét.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2017.01.30.
A német számvevőszék alapos vizsgálatnak vetette alá az Energiewende néven elhíresült, nagyszabású német energia-reform csomagot, amit civilek és politikusok gyakran a paksi nukleáris erőmű bővítése körüli vitákban is követendő ellenpéldaként szoktak felhozni. A jelentés azonban közel sem a várt eredményeket igazolta vissza, sőt, a gyakorlat rengeteg előre nem kalkulált problémát hozott a felszínre, így sok tekintetben inkább visszalépésnek könyvelhető el a stratégia megvalósítása. Lássuk a részleteket.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2017.01.03.
Az európai közügyekkel kiemelten foglalkozó mértékadó portál, a Politico terjedelmes cikkben vette górcsó alá Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosának eddig tevékenységét. Paks II sem maradhatott ki.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.22.
Az Országos Atomenergia-hivatal engedélyezte a paksi atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását, így az 1986-ban üzembe helyezett reaktor további 20 éven át vehet részt az áramtermelésben.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.11.
601,6 millió euró (több mint 180 milliárd forint) kompenzációt utalt át a NEC bolgár villamosenergetikai cég – adta hírül az MTI – a fel nem épített belenei atomerőmű számára megrendelt reaktorokért a Roszatom leánycégének.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
2016.12.07.
Magyarország megmutatta, hogyan lehet elérni Brüsszelben egy atomberuházás megvalósítását – ezzel a címmel közölt cikket a cseh dotyk.cz. Címszavakban: hozzáértő tárgyalások az Európai Bizottsággal és az Európai Unió kulcsfontosságú országaival, erős politikai támogatás és nagy bátorság.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.06.
Három évtizeddel ezelőtt – mint azt valamennyien, sajnos, nagyon jól tudjuk – felrobbant a csernobili atomerőmű 4. számú reaktorblokkja. A szerencsétlenség után sebtében vasbeton szarkofágot építettek, amelyen mára repedések, rések keletkeztek. A megoldást nem lehetett tovább halogatni: új védőburkolat, egy különleges hangár került a szarkofág fölé.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.11.29.
Tegnapi cikkünkben már foglalkoztunk Oettinger biztos magyarországi látogatásának szocialista és jávorbenedeki elferdítésével, de most álljon itt egy olyan interjú részlet ezzel kapcsolatban, ami talán a ténytár bloggereinek figyelmét sem kerüli el. (Ha mégis, akkor Soros úr bizonyára átküldi a linket…).
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
2016.11.28.
Azt írja a szocialistákhoz és Soroshoz köthető ténytár blog, hogy „Paks II. körül, mint mindig, most is valami bűzlik”. Mindezt finom érzékszervükkel abból szűrték le, hogy „nyáron Orbánt meglátogatta Oettinger EU-biztos, Klaus Mangold magángépén, aki, akkori információk szerint az orosz érdekeket képviselte a Paks II. ügyben, és ezt valamiért mostanáig tagadni kellett”.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.11.25.
Fontos információk láttak napvilágot a legutóbbi Kormányinfon a paksi bővítés kapcsán. Lázár János részletes tájékoztatást adott arról, hogyan áll az EU mikroszkópikus részletességű vizsgálata a beruházás vonatkozásában. Tényleg meg fogja akadályozni Brüsszel a Magyarország energiabiztonságát garantáló fejlesztést, ahogy arra mennyei mannaként sóvárog az ellenzék? Nincsenek számukra jó híreink.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?