3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!
2016.11.12.
Zajlik ez az úri huncutság a Paks II. atomerőmű körül a Budapest-Brüsszel-Moszkva bürokratikus „Bermuda háromszögben”, amiben elsikkadnak a hírek az egykori nagy hőzöngők pálfordulásairól, meghunyászkodásairól. Most éppen az amerikai General Electric kotyogta ki szándékosan egy csütörtöki sajtóreggelin, hogy miután a finn erőműbe is ők lesznek a turbinabeszállítók – tenderen választotta ki őket az orosz partner – szívesen lennének Paks II. beszállítói is... Arra készülnek, hogy indulni és győzni is fognak a Paks II. atomerőmű gőzturbinaszigetére kiírandó pályázaton, ezért már toborozzák és szűrik lehetséges magyarországi beszállítóikat.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.11.04.
Történelmileg felettébb érdekes ezen a napon írni egy olyan cégről, amely nagyjából meghatározhatja Magyarország és a magyar polgárok jövőjét az elkövetkezendő évtizedekben, hiszen 60 évvel ezelőtt verték le szovjet tankok segítségével a Kádár János-féle ortodoxc kommunisták a magyar forradalmat és szabadságharcot. Nagyot változott a világ. Az egykor – nem is olyan titkoltan – gyűlölt szovjet-orosz cégekből mára világvezetők lettek, a nemzetközi, kőkemény versenypiacon is éllovasok, így aztán egészen más optikája van 2016-ban annak, ami 1956-ban minden lett volna, csak pozitív nem.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozatban hívja fel a Kormányt a Magyarország Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló Egyezmény megszüntetésének kezdeményezésére?
Címkék: ATOM, HÍREK
Wattmester
2016.04.26.
Csernobil 1986. április 26-a. Szeged, 1988. tavasza. A biztosító üzletkötője megtudta, hogy egy családban megszületett a második gyermek. Sietett a címre, hiszen ő kötötte az első kicsi születésekor is az úgynevezett „Nagyélet” biztosítást, ami ugyan a szülőkre vonatkozott, de a kedvezményezettje a gyerek volt. Eddig ez egy teljesen érdektelen, mindennapi történet.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2016.03.15.
Folyamatosan érkeznek a hírek a paksi bővítéssel kapcsolatban, ma az orosz RIA Novosztyi hírügynökség közölte a beruházást kivitelező Roszatomra hivatkozva: a leningrádi Atomerőmű-2 lesz a referenciaprojekt az új paksi energiablokkok számára.
Címkék: ATOM, HÍREK
Wattmester
2016.02.28.
Kiváltható lenne-e a paksi bővítés pusztán az épületek szigetelésének javításával és az energiahatékonyság növelésével, ahogy az Energiaklub nyilvánosságra hozott tanulmányát lobogtatva néhány, messziről zöldes árnyalatú honatya állítja? Nos, kétségkívül az említett kérdésekben van lemaradásunk és kívánatos lenne e téren fejlődnünk, de óriási balgaság lenne azzal nyugtatnunk magunkat, hogy ha polisztirol réteggel beburkoljuk a házunkat, veszünk pár energiatakarékos izzót, már téphetjük is össze a Putyin úr kézjegyével ellátott szerződést.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2016.02.28.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?