3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!
Wattmester
2017.04.19.
A Der Standard felvetette, hogy Ausztria tiltott állami támogatásra hivatkozva esetleg perben támadná meg a paksi atomerőmű bővítését. Nem értem, mi köze van Ausztriának ahhoz, hogy Magyarország hogyan termeli meg saját magának az energiát. Főleg az után, hogy az Európai Uniótól is zöld utat kapott Paks 2.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2017.04.07.
Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
Wattmester
2017.02.01.
A paksi atomerőművet toldozzuk-foldozzuk, mint egy régi Zsigulit. Épp a minap szembesültem azzal a hírrel, hogy sikeresen korszerűsítette a GE Power Services az atomerőmű ötödik generátorának forgórészét.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2017.01.31.
A ROSZATOM egyik komoly konkurenciája igencsak rossz üzletet kötött, amelyből a ROSZATOM sokat profitálhat.
Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
Wattmester
2017.01.06.
Izgalmas időket élünk, hiszen ha minden jól megy, a nem is olyan távoli jövőben fokozatosan elbúcsúzhatunk a hagyományos, fosszilis alapokon működő gépjárművektől. Ennek legfontosabb hozadéka a kibocsátott emisszió drasztikus csökkentése, az elektromos meghajtásnak köszönhetően kevesebb kopóalkatrész kerül a járművekbe, így olcsóbb a fenntartás, és hát elképesztő nyomatéka van az elektromos motoroknak. Azonban nem minden fenékig tejfel.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
2016.12.11.
601,6 millió euró (több mint 180 milliárd forint) kompenzációt utalt át a NEC bolgár villamosenergetikai cég – adta hírül az MTI – a fel nem épített belenei atomerőmű számára megrendelt reaktorokért a Roszatom leánycégének.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2016.11.29.
Tegnapi cikkünkben már foglalkoztunk Oettinger biztos magyarországi látogatásának szocialista és jávorbenedeki elferdítésével, de most álljon itt egy olyan interjú részlet ezzel kapcsolatban, ami talán a ténytár bloggereinek figyelmét sem kerüli el. (Ha mégis, akkor Soros úr bizonyára átküldi a linket…).
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2016.11.21.
Végre hazánkban is elérhetőek lesznek az okosórák. Na nem a karunkon hordható felesleges, csilli-villi mobiltelefon pótlékokra kell gondolni, hanem az otthonunkba szerelhető mérőórákra, amelyek naprakész információkat képesek szolgáltatni az aktuális fogyasztásunkról. A technika rémesen egyszerű, csak egy erre felkészített óra szükséges hozzá internetcsatlakozással, amelynek adatait számítógépről, telefonról, tabletről bármikor elérhetünk.
2016.09.09.
A villamos energia tárolására a hagyományos akkumulátorokon kívül más eljárások is léteznek. A megújuló energiák használata ciklizált jellegű módon történik a töltési és kisütési periódusok sűrűn váltják egymást. Az ilyen rendszerekhez un. solar típusú, megerősített szerkezetű akkumulátorokat használnak.
Címkék: ÁRAM
Wattmester
2016.04.08.
Míg más korabeliek a számítógépes játékoknak hódoltak és az interneten lógtak, Aidan Dwyer az erdőket járva lenyűgöző felfedezést tett.
Címkék: ÁRAM, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?