Blogolj!
2016.12.07.
Magyarország megmutatta, hogyan lehet elérni Brüsszelben egy atomberuházás megvalósítását – ezzel a címmel közölt cikket a cseh dotyk.cz. Címszavakban: hozzáértő tárgyalások az Európai Bizottsággal és az Európai Unió kulcsfontosságú országaival, erős politikai támogatás és nagy bátorság.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.06.
Három évtizeddel ezelőtt – mint azt valamennyien, sajnos, nagyon jól tudjuk – felrobbant a csernobili atomerőmű 4. számú reaktorblokkja. A szerencsétlenség után sebtében vasbeton szarkofágot építettek, amelyen mára repedések, rések keletkeztek. A megoldást nem lehetett tovább halogatni: új védőburkolat, egy különleges hangár került a szarkofág fölé.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.11.30.
Napjainkban nem telik el olyan nap, hogy valaki ne találkozna azzal a szóösszetétellel, hogy valamihez hozzáteszik, hogy „okos”. Okos telefon, az nem kérdés, már szinten csak ilyeneket árulnak a telefongyártók, okos TV vagy autó, vagy akár most nagyon sokat felkapott téma az okos-város, vagy település megvalósíthatósága.
Wattmester
2016.11.29.
Tegnapi cikkünkben már foglalkoztunk Oettinger biztos magyarországi látogatásának szocialista és jávorbenedeki elferdítésével, de most álljon itt egy olyan interjú részlet ezzel kapcsolatban, ami talán a ténytár bloggereinek figyelmét sem kerüli el. (Ha mégis, akkor Soros úr bizonyára átküldi a linket…).
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
2016.11.28.
Azt írja a szocialistákhoz és Soroshoz köthető ténytár blog, hogy „Paks II. körül, mint mindig, most is valami bűzlik”. Mindezt finom érzékszervükkel abból szűrték le, hogy „nyáron Orbánt meglátogatta Oettinger EU-biztos, Klaus Mangold magángépén, aki, akkori információk szerint az orosz érdekeket képviselte a Paks II. ügyben, és ezt valamiért mostanáig tagadni kellett”.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.11.25.
Fontos információk láttak napvilágot a legutóbbi Kormányinfon a paksi bővítés kapcsán. Lázár János részletes tájékoztatást adott arról, hogyan áll az EU mikroszkópikus részletességű vizsgálata a beruházás vonatkozásában. Tényleg meg fogja akadályozni Brüsszel a Magyarország energiabiztonságát garantáló fejlesztést, ahogy arra mennyei mannaként sóvárog az ellenzék? Nincsenek számukra jó híreink.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Valam elég komolyan becsípődhetett Jávor Benedeknek, mert azok után, hogy a légből kapott feljelentéseivel nem tudta megtórpedózni az EU-nál a paksi beruházást, most álhírt terjeszt a jövőre kezdődő építkezés kivitelezőjével a Roszatommal kapcsolatban. Ezt felhasználva próbálja lejáratni a világ legnagyobb atomenergetikai cégét.
Címkék: ATOM
Wattmester
2016.11.21.
Végre hazánkban is elérhetőek lesznek az okosórák. Na nem a karunkon hordható felesleges, csilli-villi mobiltelefon pótlékokra kell gondolni, hanem az otthonunkba szerelhető mérőórákra, amelyek naprakész információkat képesek szolgáltatni az aktuális fogyasztásunkról. A technika rémesen egyszerű, csak egy erre felkészített óra szükséges hozzá internetcsatlakozással, amelynek adatait számítógépről, telefonról, tabletről bármikor elérhetünk.
Wattmester
2016.11.17.
Pár órája a Kormányinfón Lázár János rögtön egy megrendítő erejű bejelentéssel kezdett, ami abszolút kimeríti a breaking news fogalmát: az Európai Bizottság ma arról értesítette a magyar kormányt, hogy november 17-ével a bizottság lezárta Magyarországgal szemben azt a kötelezettségszegési eljárást, amelyet az új paksi erőmű reaktorainak közbeszerzése miatt indított. Ezzel régóta húzódó vita végére került pont, a beruházás-ellenességből politikai tökét kovácsoló szerencselovagok legnagyobb bánatára.
2016.11.12.
Zajlik ez az úri huncutság a Paks II. atomerőmű körül a Budapest-Brüsszel-Moszkva bürokratikus „Bermuda háromszögben”, amiben elsikkadnak a hírek az egykori nagy hőzöngők pálfordulásairól, meghunyászkodásairól. Most éppen az amerikai General Electric kotyogta ki szándékosan egy csütörtöki sajtóreggelin, hogy miután a finn erőműbe is ők lesznek a turbinabeszállítók – tenderen választotta ki őket az orosz partner – szívesen lennének Paks II. beszállítói is... Arra készülnek, hogy indulni és győzni is fognak a Paks II. atomerőmű gőzturbinaszigetére kiírandó pályázaton, ezért már toborozzák és szűrik lehetséges magyarországi beszállítóikat.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?