Blogolj!
Wattmester
2017.02.01.
A paksi atomerőművet toldozzuk-foldozzuk, mint egy régi Zsigulit. Épp a minap szembesültem azzal a hírrel, hogy sikeresen korszerűsítette a GE Power Services az atomerőmű ötödik generátorának forgórészét.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2017.01.31.
A ROSZATOM egyik komoly konkurenciája igencsak rossz üzletet kötött, amelyből a ROSZATOM sokat profitálhat.
Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
Wattmester
2017.01.30.
A német számvevőszék alapos vizsgálatnak vetette alá az Energiewende néven elhíresült, nagyszabású német energia-reform csomagot, amit civilek és politikusok gyakran a paksi nukleáris erőmű bővítése körüli vitákban is követendő ellenpéldaként szoktak felhozni. A jelentés azonban közel sem a várt eredményeket igazolta vissza, sőt, a gyakorlat rengeteg előre nem kalkulált problémát hozott a felszínre, így sok tekintetben inkább visszalépésnek könyvelhető el a stratégia megvalósítása. Lássuk a részleteket.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2017.01.24.
Aggodalommal tölt el a hatalmas szmog, amely most lakóhelyeink felett lebeg és megbetegíti a kisgyerekeket, idős és beteg embereket. Milyen jó lenne, ha nem kéne spórolásból, vagy egyéb okokból szilárd tüzelésű fűtőanyagot használni, vagy káros anyagot kibocsájtó autókkal járni. Ezért is örülök mindig olyan híreknek, amelyek ahhoz hasonlóak, mint amit a minap találtam a Bristol Egyetem honlapján.
2017.01.19.
Na, csókolom! Minden kedves kétkedőnek és külön Jávor Benedeknek ez úton kívánunk energiában gazdag új esztendőt. Párdon! Olcsó energiában gazdagot.
Címkék: HÍREK
2017.01.08.
Nagyon rég volt már, hogy szép hazánkban tartósan repkedtek a mínusz húsz celsius fokok, de sajnos most úgy tűnik, hogy tél tábornok elég erősen odatette magát. Ahogy az embernek is ilyenkor extra figyelmet kell fordítania arra, hogy átvészelje a medvemorgató hideget, úgy autónkért, pontosabban annak erőforrásáért is tennünk kell, hogy ne redukáljuk le vészesen a várható élettartamát a fagyokban. Lássuk mit tehetünk szeretett fegyverhordozónkért.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2017.01.06.
Izgalmas időket élünk, hiszen ha minden jól megy, a nem is olyan távoli jövőben fokozatosan elbúcsúzhatunk a hagyományos, fosszilis alapokon működő gépjárművektől. Ennek legfontosabb hozadéka a kibocsátott emisszió drasztikus csökkentése, az elektromos meghajtásnak köszönhetően kevesebb kopóalkatrész kerül a járművekbe, így olcsóbb a fenntartás, és hát elképesztő nyomatéka van az elektromos motoroknak. Azonban nem minden fenékig tejfel.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2017.01.03.
Az európai közügyekkel kiemelten foglalkozó mértékadó portál, a Politico terjedelmes cikkben vette górcsó alá Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosának eddig tevékenységét. Paks II sem maradhatott ki.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.22.
Az Országos Atomenergia-hivatal engedélyezte a paksi atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását, így az 1986-ban üzembe helyezett reaktor további 20 éven át vehet részt az áramtermelésben.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
2016.12.11.
601,6 millió euró (több mint 180 milliárd forint) kompenzációt utalt át a NEC bolgár villamosenergetikai cég – adta hírül az MTI – a fel nem épített belenei atomerőmű számára megrendelt reaktorokért a Roszatom leánycégének.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK

Ezeket a cikkeket olvastad már?