Blogolj!
Wattmester
2017.11.16.
Szaúd-Arábia saját uránjának kitermelése egy újabb lépést jelentene afelé, hogy az ország önellátó legyen nukleáris fűtőanyagból, és ez gazdasági szempontból is észszerű lenne, mondta az az arab olajkirályság atomterveinek végrehajtásáért felelős kormányintézmény, a rijádi nukleáris és megújuló energetikai központ (KACARE) elnöke, Hasim Jamanit.
Wattmester
2017.11.14.
A legenda szerint Prométheusz ellopta a tüzet az istenektől az embereknek, aminek nem lett jó vége, ám kései utódai ma sem nyugszanak: a Napot akarják a Földre hozni.
Címkék: termonukleáris
Wattmester
2017.11.05.
Alig két hete, munkába állt a világ első olyan tengeri szélfarmja, melynek nem építettek szilárd talapzatot. A turbinákat hordozó oszlopok lebegnek a vízben, és egy különleges megoldásnak köszönhetően, mindig az aktuális széljárásnak és áramlatoknak megfelelően fordulnak.
Wattmester
2017.10.19.
Gondolkozol a napelemen, de nem tudod, hogy mennyi áramot termel? Szerencsére – az utóbbi években kidolgozott számítógépes programoknak köszönhetően –, a tényleges termelést ma már jó eséllyel előre lehet modellezni.
Címkék: ÁRAM, napelem
Wattmester
2017.10.18.
Forintban kimutathatóan tudjuk, hogy mennyi a különbség azonos négyzetméterű távhővel fűtött lakások javára – állítja dr. Mitnyan György, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója.
Wattmester
2017.10.13.
Felvásárolta a Shell a NewMotion nevű, elektromos töltőállomásokkal foglalkozó holland céget, írja – többek közt – a Marketwatch.
Wattmester
2017.10.10.
Az ausztráliai Darwinban elstartolt az 1987-ben alapított, legutóbb 2015-ben megrendezett World Solar Challenge. A dél-ausztráliai Adelaide-ig tartó versenyben napelemes autók versenyeznek egymással – írja az MTI.
Wattmester
2017.10.09.
A szemétből energiát termelő Platio térkövet egy csapat fiatal magyar srác hozta tető alá, és folyamatosan azon vannak, hogy még többet tanuljanak, tökéletesre fejlesszék a terméket és mielőbb piacra is dobják.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2017.10.08.
A paksi atomerőműben termelt villamos áram mindig meghatározó szerepet játszott Magyarország energiaellátásában. Az ok egyszerű: Magyarország energetikai helyzetét az energiaszegénysége határozza meg. Napelemekkel és szélerőművekkel - bármennyire is szeretnénk - nem lehet kiváltani a nukleáris erőforrásokat.
Wattmester
2017.10.02.
Jön a hideg. Egyre hűvösebbek az esték, de már sajnos a nappalok is. Már előre ott van sokak gyomrában a görcs, hogy ismét jönnek az égbeszökő fűtésszámlák. Megint a gatyánk is rámegy az elhasznált gázra? Mert ha ezen próbálunk spórolni, akkor közben fázunk? Pedig a házban új a fűtésrendszer?

Ezeket a cikkeket olvastad már?