Blogolj!
Wattmester
2018.07.10.
A FŐTÁV Zrt. az Erzsébet hídon viszi át a távfűtést Budáról Pestre, egy kivételes eljárással pedig alagút is épül a Kossuth Lajos utca alatt. A FŐTÁV Zrt. elindította a fővárosi hőgyűrű kiépítését, és megkezdődtek a munkálatok, amelynek eredményeképpen a jövőben zöldebb és olcsóbb energiához juthatnak a fővárosi kerületekben, majd pedig a Belvárosban élők is.
Wattmester
2018.06.12.
A globális felmelegedésért nagyban felelős szén-dioxid egyre több problémát okoz, ám eddig túl költségesnek gondolták a levegőből való kivonását. Mostanáig tonnánként 600 dollár, azaz 163 ezer forint volt a legalacsonyabb költség. Erre most egy kanadai cég rácáfolt.
Speciális, energiatakarékos felmelegítésre alkalmas festék fejlesztésébe kezdett a Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a BME.
Címkék: Fűtőfesték
Wattmester
2018.05.23.
Hétvégén befutott a murmanszki kikötőbe Oroszország első úszó atomerőműve. A Roszatomnak régi terve a mozgatható atomerőmű fejlesztése, mert általa elektromosságot lehet vinni Oroszország nehezen megközelíthető, a világtól elzárt területeire is. Óriási segítség ez az ott lakóknak. A zöldek viszont már tiltakoznak is.
Szinte csak elöregedő falvakról lehet hallani, ám Nagypáliban épp az ellenkezője történik, egyre több fiatal költözik a településre. De mi ennek az oka?
Wattmester
2018.05.08.
Május 7-től online is beadhatják hitelkérelmüket a nulla százalékos kamat mellett elérhető Lakossági Energiahatékonysági Hitel iránt érdeklődő ügyfelek.
Wattmester
2018.03.27.
Igencsak különleges lehet a paksi atomerőmű beruházás! Ezt abból is gondolhatjuk, hogy a Greenpeace aktivistáknak ez az építkezés fáj most a legjobban, pedig a világban igencsak sok atomerőmű építését tervezik, illetve folytatják jelenleg. 
Wattmester
2018.03.22.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) „Energiakövetek 2018” címmel ismét pályázatot hirdet a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.
Wattmester
2018.02.12.
...hanem a villanyszámla is. Különösen egy többtagú családnak megterhelő lehet a villanyszámla. Ha nem is bődületesen sokat, de pár ezer forintot azért lehet spórolni havonta. Lássuk hogyan!
Wattmester
2018.02.01.
Szörnyű lehet egy olyan sms-t kapni, amelyben az áll, hogy ballisztikus rakéta közeledik az országod felé, és hogy ez nem gyakorlat, és mindenki azonnal keressen menedéket. Ugyan az üzenet tartalmát 38 perc után már cáfolták, rengeteg ember halálfélelemben volt addig. Most kiderült, mi is volt a valós oka annak, hogy ez az sms útjára indult.

Ezeket a cikkeket olvastad már?