Blogolj!
Wattmester
2016.04.26.
Csernobil 1986. április 26-a. Szeged, 1988. tavasza. A biztosító üzletkötője megtudta, hogy egy családban megszületett a második gyermek. Sietett a címre, hiszen ő kötötte az első kicsi születésekor is az úgynevezett „Nagyélet” biztosítást, ami ugyan a szülőkre vonatkozott, de a kedvezményezettje a gyerek volt. Eddig ez egy teljesen érdektelen, mindennapi történet.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2016.04.09.
Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet a Világgazdaság cikke, jelesül: olyan alacsony szintre csökkent a korábbi hónapokban az ipari felhasználású gáz ára az ebből áramot termelő erőművek számára, hogy megérte őket bekapcsolni. Megpróbáljuk megvilágítani, hogy ez miért jó.
Címkék: ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.04.08.
Míg más korabeliek a számítógépes játékoknak hódoltak és az interneten lógtak, Aidan Dwyer az erdőket járva lenyűgöző felfedezést tett.
Címkék: ÁRAM, HÍREK
Wattmester
2016.03.15.
Folyamatosan érkeznek a hírek a paksi bővítéssel kapcsolatban, ma az orosz RIA Novosztyi hírügynökség közölte a beruházást kivitelező Roszatomra hivatkozva: a leningrádi Atomerőmű-2 lesz a referenciaprojekt az új paksi energiablokkok számára.
Címkék: ATOM, HÍREK
Wattmester
2016.03.06.
Gy. Németh Erzsébet korábbi szocialista, most éppen gyurcsányista fővárosi képviselő ma közleményt tett közzé azzal a hévvel és hittel, hogy most akkor jól belerúg Tarlós főpolgármesterbe, meg az egyik (ha nem a) legsikeresebb fővárosi cégbe, a Főkétüszbe. Beléjük nem, de a kőkeményen dolgozó, lakossági életeket mentő kéményseprőkbe sikerült. Jó nagyot.
Wattmester
2016.02.28.
Kiváltható lenne-e a paksi bővítés pusztán az épületek szigetelésének javításával és az energiahatékonyság növelésével, ahogy az Energiaklub nyilvánosságra hozott tanulmányát lobogtatva néhány, messziről zöldes árnyalatú honatya állítja? Nos, kétségkívül az említett kérdésekben van lemaradásunk és kívánatos lenne e téren fejlődnünk, de óriási balgaság lenne azzal nyugtatnunk magunkat, hogy ha polisztirol réteggel beburkoljuk a házunkat, veszünk pár energiatakarékos izzót, már téphetjük is össze a Putyin úr kézjegyével ellátott szerződést.
Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
Wattmester
2016.02.28.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?