Blogolj!
2016.11.04.
Történelmileg felettébb érdekes ezen a napon írni egy olyan cégről, amely nagyjából meghatározhatja Magyarország és a magyar polgárok jövőjét az elkövetkezendő évtizedekben, hiszen 60 évvel ezelőtt verték le szovjet tankok segítségével a Kádár János-féle ortodoxc kommunisták a magyar forradalmat és szabadságharcot. Nagyot változott a világ. Az egykor – nem is olyan titkoltan – gyűlölt szovjet-orosz cégekből mára világvezetők lettek, a nemzetközi, kőkemény versenypiacon is éllovasok, így aztán egészen más optikája van 2016-ban annak, ami 1956-ban minden lett volna, csak pozitív nem.
Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK
2016.10.28.
Már sokféle tervezésű szélturbinával találkozhattunk, melyek többsége igen hasznos, azonban a hatalmas fémlapátos szerkezeteket mégsem látnánk szívesen mondjuk a hátsókertben.
Címkék: HÍREK
2016.09.09.
A villamos energia tárolására a hagyományos akkumulátorokon kívül más eljárások is léteznek. A megújuló energiák használata ciklizált jellegű módon történik a töltési és kisütési periódusok sűrűn váltják egymást. Az ilyen rendszerekhez un. solar típusú, megerősített szerkezetű akkumulátorokat használnak.
Címkék: ÁRAM
Wattmester
2016.09.09.
Szaúd-Arábia nem csupán olajtartalékaiból adódóan gazdag, de éghajlata miatt napsütésben is bővelkedik. Ezt az alternatív energiaforrást most ki is szeretné használni, ugyanis több, mint 109 milliárd dollárt (több mint 25 billió forintot) fordítana napenergia készleteinek növelésére.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2016.08.18.
Az Oxford-i Egyetem egyik legfontosabb kutató csapata bemutatta legújabb újítási kísérletét, a Nap ablaküveget, amelyet ha alkalmaznak a felhőkarcolókon, biztosíthatják annak energetikai, technológiai igényének teljes lefedettségét.
Címkék: HÍREK
Wattmester
2016.06.18.
Az okos város koncepciója túlmutat a hagyományos városlakó-szolgáltató kapcsolaton. Egyrészt ösztönzi a városi szereplőket, hogy aktív tagjai legyenek a városi közösségnek, például adjon visszajelzést a szolgáltatások színvonaláról, utak állapotáról, ezzel is élhetőbb és fenntarthatóbb életmódra törekedve. Az okos városok így vonzóbbak, élhetőbbek lesznek. Másrészt, a közösségi szolgáltatók, hasonlóan a modern piaci szolgáltatókhoz, költséget szeretnének csökkenteni, a szolgáltatás színvonalának növelésével.
Címkék: HÍREK, MÉRÉS
Wattmester
2016.05.27.
A MOL-csoport egyetemistáknak szóló tehetségkutató versenyének győztese egy cseh csapat lett, de a második és harmadik helyen is magyarok végeztek – nekik mind esélyük van arra, hogy a MOL-csoportnál folytassák karrierjüket.
Címkék: DÍJAK, HÍREK
Wattmester
2016.05.07.
Szenzációs találmánnyal rukkoltak elő leleményes svájci mérnökök: több száz méter magas, a vízesésből energiát nyerő erőművet álmodtak meg. Valószínűleg sosem fog megépülni, de zsenialitása miatt érdemes megemlékezni róla. És nem mellesleg elképesztően jól néz ki.
Címkék: ERŐMŰVEK, HÍREK
Wattmester
2016.04.27.
Olaszország legnagyobb gázszállító vállalata, a több mint 32 ezer kilométernyi gázvezetéket kezelő Snam Rete Gas az érdi székhelyű Cason Mérnöki Zrt-t bízta meg a csővezetékeik ellenőrzését biztosító új rendszer kifejlesztésével.
Címkék: HÍREK
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozatban hívja fel a Kormányt a Magyarország Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló Egyezmény megszüntetésének kezdeményezésére?
Címkék: ATOM, HÍREK

Ezeket a cikkeket olvastad már?