3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Rendszerterhelési csúcs Magyarországon

Ragnar Volarus

Az áram nem játék! - írta Süli János a paksi fejlesztésért felelős miniszter a Facabookján, miután december 4-én megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord.

Az előző rekordot 2019. január 23-án mérték a déli órákban: 6926 MW-os (15 perces) volt az abszolút rendszerterhelési csúcs. December 4-én 16 óra 45 perc körül viszont 7099 MW (15 perces) értéket mértek, amelyből az import 2362 MW volt.

Süli hozzátette, hogy ezt a pillanatnyi rendszerterhelés értéke néhány perccel azelőtt még felül is múlta: 7148 MW volt.

Tehát nem a légkondi a legnagyobb csúcsfogyasztó, hanem - ahogy a  Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. magyarázta - a villamosenergia-fogyasztási csúcs oka a hideg idő miatt magasabb fűtési igény és az ünnepi díszkivilágítás. Mindkettő szükséges. Előbbi a testünknek, utóbbi a lelkünknek ad meleget. 

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/87143/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?