3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

A lakás felmelegítésre alkalmas festéket fejleszt a Poli-Farbe


Speciális, energiatakarékos felmelegítésre alkalmas festék fejlesztésébe kezdett a Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a BME.

A fűtőfesték prototípusának megalkotásáról kötött együttműködési megállapodást a Poli-Farbe éa a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke, áll a cég sajtóközleményében.

A speciális falfesték elektromos fogyasztónak minősül, olyan rendszer, amely áramforrásból, szabályozó rendszerből és elektromos vezetőképességgel rendelkező adalékokat tartalmazó festékből áll. A termék a tervek szerint minden háztartásban kiépíthető lesz, de azt csak erre képzett, külön engedéllyel rendelkező szakember tudja majd telepíteni.

A fűtőfesték idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: körülbelül 6 négyzetméteres felülettel egy 60-70 négyzetméter területű lakást fel lehet fűteni, 300-350 watt/m2 teljesítmény mellett.

A fűtőfesték előnye, hogy használatával jelentősen csökkenthető a lakások ökológiai lábnyoma, és olcsóbb kiépíteni, mint a hagyományos fűtési rendszereket. A fejlesztői csapatban magyar szakemberek vesznek részt, az egyetemi tanszék és a festékgyár csapata ősszel szeretné bemutatni a prototípust a nyilvánosság előtt. A projekt innovációs értéke 100 milliós nagyságrendű, a termék a lakosság számára 2020-tól lehet elérhető.

Címkék: Fűtőfesték
1
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/53308/pics/lead_800x600.jpg
Fűtőfesték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Sàndor 2018-05-30 08:40:32
Az 50 Hz frekvenciájú 230V váltófeszültség és az arra rárakódótt vagy rárakott nagyfrekvenciás rezgés
életellenes elektroszmogot okoz.Ez az igazi népírtás.
A szubatomi perdülete (spin) jobb irányú.Minden ami balra forog az az Élet. De hál'Istennek van erre is megoldás. Kérdezzen akit érdekel.06302681381
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?