3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Kampánytémává silányítanák a paksi beruházást

Wattmester

Igencsak különleges lehet a paksi atomerőmű beruházás! Ezt abból is gondolhatjuk, hogy a Greenpeace aktivistáknak ez az építkezés fáj most a legjobban, pedig a világban igencsak sok atomerőmű építését tervezik, illetve folytatják jelenleg. 

Léghordó… Politizál a Greenpeace (Fotó: merce.hu)

Nyilván a jelentős különbség a többi tervvel kapcsolatban, hogy máshol éppen nincs választási kampány és ugye kérdésünk nem nagyon lehet arról, hogy a zöld szervezet politikailag hol áll. Leginkább persze mindennel szembe helyezkedik, ami fejlődés és modern – kivéve talán a szélerőműveket és a napenergiát, de mondjuk nem gyújtottak örömtüzeket akkor sem, amikor a kormány bejelentette, hogy milyen jelentős mértékben támogatja a gazdákat, ha megújuló energiát használnak a termelésben. 

Szóval a Greenpeace nem nagyon akar mást, csak kampánytémává akarja silányítani az ország jelenleg legjelentősebb beruházását, amelynek köszönhetően hazánk energiabiztonsága nő, a rezsi ára minimum nem emelkedik. Arról persze nem értekezik a világ legagresszívebb zöld szervezete – emlékezhetünk a hírekből, hogy hajókat foglaltak el korábban –, hogy az atomenergiánál jelenleg nincs biztonságosabb és hatékonyabb. Ez nem szempont. Az igen, hogy a paksi beruházást a fukusimai borzalmas tragédiával hozza párhuzamba a mélyen demagóg szervezet. Tény: Japánban szörnyű pusztítást végzett a földrengés és a szökőár.

Ellenben a helyzet az, hogy Pakson vélhetően nem lesz szökőár, még akkor sem, ha a Duna medrében lesz földrengés, de ezzel nyilván tisztában vannak a Greenpeace aktivisták is, csak nem foglalkoznak vele, mert nem ez a lényeg. Másrészt a beruházás alaposan felkészül minden várható természeti jelenségre, még a rendkívüli földmozgásra is, amire emberemlékezet óta nem volt példa sem a tolnai városban, sem pedig hazánkban. 

A világon amúgy jelenleg 450 reaktor üzemel – egyikhez sem láncolták magukat oda a Greenpeace aktivisták – és 55 épül manapság. Érdekes, hogy még az Egyesült Arab Emirátusban is dolgoznak egy ilyen kialakításán, pedig ott aztán süt a nap és mintha földgázból is el lennének engedve… De még a finnek is egy beruházás kellős közepén vannak, ők ráadásul orosz technológiával. Ott sem hisztiznek a zöldek. Mondjuk nincs is kampány…

Itt persze van és a Greenpeace tüntet is. Egy felfújt hordóval. Lufikat eregetnek…

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/50388/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?