Blogolj!

Világcég állt a Paks II beruházás mellé


Első ránézésre talán meglepő, hogy a Rolls-Royce is részt vesz a Paks II beruházásban. A világcég természetesen nem autókat szállít majd.

A Rolls-Royce és az MVM OVIT között aláírt szándéknyilatkozat értelmében a két a cég a Paks II beruházással kapcsolatos irányítástechnikai (I&C) rendszerek megvalósítása és karbantartása területén működik majd együtt. 

„Örömünkre szolgál, hogy közös munkába kezdünk az MVM OVIT-tal, és megvizsgáljuk azokat a potenciális területeket, ahol együtt tudunk működni, hogy világszínvonalú irányítástechnikát biztosítsunk a Paksi Atomerőmű számára.

Úgy gondoljuk, hogy az atomerőmű teljes élettartama alatt kulcsfontosságú a biztonság és a rendelkezésre állás garantálása.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a VVER-technológia terén. Finnországban jelenleg is dolgozunk azon, hogy modernizáljuk a Loviisa Atomerőmű VVER típusú reaktorainak biztonsági irányítástechnikai rendszerét.  Fontosnak tarjuk, hogy együtt dolgozhassunk helyi magyar partnerekkel az irányítástechnikai rendszerek tervezési és szállítási szakaszában, valamint az ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokban” – mondta Neil Parison, a Rolls-Royce nukleáris ágazatának stratégiai igazgatója –, aki egyben a Roszatommal fenntartott ügyfélkapcsolat felelőse is.

Dr. Korom Norbert Lajos, az MVM OVIT vezérigazgatója az együttműködés kapcsán elmondta: „Az MVM OVIT, amely az MVM Csoport leányvállalata, nagy szakértelemmel rendelkezik a telephelyi műszaki szolgáltatások és mérnöki tevékenységek, valamint az elektromos és irányítástechnikai rendszerek karbantartása terén.

Örülünk, hogy együttműködhetünk az irányítástechnikai rendszerek globális vezető szolgáltatójával,

hiszen mi is szeretnénk részt venni a Paks II projektben. Valóban úgy gondoljuk, hogy közös munkánk a Rolls-Royce-szal, amely kiváló együttműködést alakított ki a Roszatommal, nagyszerű lehetőség számunkra.”

2
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/47834/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-09 18:16:19
Leventének tökéletesen igaza van. A nyomorult liberálbolsevikok szemében nem született még Orbán Viktornak olyan cselekedete, amely nekik elfogadható lett volna.
A legújabb példa:
Tegnap azért visítottak, mert - szerintük - a miniszterelnök csupán aljas szavazatszerzés céljából köszöntötte fel személyesen a Parlament konyháján dolgozó hölgyeket.
Csak kérdezem, volt már korábban egyetlenegy kormányfő is, aki ezt - mint szép gesztust - megtette ?! NEM !!!
Ahogy Levente írta: senkinek ne legyen kétsége afelől, hogyha viszont nem köszönti a hölgyeket, akkor azért ordított volna ez a szemtelen, korcs banda, mondván:
Micsoda mucsai, bunkó paraszt az Orbán Viktor, hogy még egy szál virág átadására sem képes a nőnapon.
Hát, ilyenek ezek !!!!
Válaszolok
Levente 2018-01-29 15:59:28
Senkinek ne legyen kétsége, mivel nekünk van a leghülyébb (vagy a legaljasabb!) ellenzékünk, azért be fognak próbálkozni ezzel az autó témával is! ..'mer, biztos fog kapni a zOrbán egy Rollsot a bizniszért cserébe! Jobb ha bevesszük a Deadalont előre..
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?