Blogolj!

Ennyit lehet spórolni egy évben a régi izzók LED-re cserélésével

Wattmester

Szinte mindenki tudja, hogy a modern LED lámpák használatával csökken az energiafelhasználásunk. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Mennyivel lesz olcsóbb a villanyszámlánk, ha búcsút mondunk a hagyományos izzóknak?

Európa-szerte sokan döntöttek úgy, hogy búcsút mondanak régi, hagyományos villanykörtéiknek, és lecserélték őket a modern LED lámpákra. Az új lámpák akár 75 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, valamint akár 25-ször tovább is bírják. De mit is jelent ez az alacsonyabb energiafelhasználás a gyakorlatban? Mennyivel lesznek olcsóbbak a számlák a LED lámpák használata esetén?

Az Eurostat nemrég kiadott adataiból kiderül, hogy egy hagyományos, 60 Wattos villanykörte 10 Wattos LED lámpára cserélésével Magyarországon évente 5,63 eurót (kb. 1 600 forint) spórolhatunk.

Egy kis keresgélés után már pár száz forintért is találhatunk ilyen LED lámpákat. Bár a komolyabb, márkásabb darabokért ennél többet is fizethetünk, ettől függetlenül elmondható, hogy akár éven belül megtérülő beruházásról van szó, hosszú távon pedig pénzt is hoz a családnak, hiszen ahogy fentebb is írtuk, ezeknek a lámpáknak jóval hosszabb az élettartamuk, mint a hagyományos társaiknak.

Forrás: penzcentrum.hu

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/47446/pics/lead_800x600.jpg
ÁRAM,hagyományos villanykörte,LED,spórolás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?