Blogolj!

Idén magyar csapat is indult a napelemes autók világversenyén

Wattmester

Az ausztráliai Darwinban elstartolt az 1987-ben alapított, legutóbb 2015-ben megrendezett World Solar Challenge. A dél-ausztráliai Adelaide-ig tartó versenyben napelemes autók versenyeznek egymással – írja az MTI.

A napelemmel hajtott kísérleti autók többségét egyetemek és magáncégek fejlesztették. A verseny célja a napenergia és a megújuló energiaforrások népszerűsítése. A versenyzők olyan prototípusokat vezetnek, amelyek utasok szállítására is alkalmas, napelemes autók tervezéséhez szolgálhatnak modellként. A Google társalapítója, Larry Page és a Tesla társalapítója, J.B. Straubel is részt vesznek a korábbi versenyeken.

19 csapat indult a világ minden tájáról, ám a Bridgestone jóvoltából idén, saját fejlesztésű autóval elstartolt egy magyar csapat is.

A Pallasz Athéné Egyetem GAMF Kar járműépítő csapatai közül a Megameter csapat 2010-ben alakult. Négy év alatt a világ élmezőnyébe küzdötte fel magát. Nemzetközi versenyeken számos dobogós helyezést ér el. Energia takarékos benzin üzemű járművük eddigi legjobb eredménye 3082 km/1 liter.
A GAMF-csapat új célja meghódítani a híres ausztráliai napelemes autók világversenyét (WSC). A napelemes autók legnagyobb versenye a páratlan években Ausztráliában megrendezett Bridgestone World Solar Challenge.

– olvasható Facebook oldalukon https://www.facebook.com/megagamf/

A versenyzőknek Ausztrálián keresztül 3 ezer kilométert kell megtenniük. Reggel nyolc és este öt óra között vezethetnek, éjszakára le kell táborozniuk.

Ha kíváncsi vagy a csapatokra és az autókara, az információkat itt találod. https://www.worldsolarchallenge.org/event-information/2017-teams

 

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/43416/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?