3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Olcsóbb lett a Tesla napelemes tetőcserepe, mint gondolták volna

Wattmester

Az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla legújabb dobása a napelemes tetőcserép, amely külsejében semmiben nem tér el egy átlagos tetőcseréptől.

A cserepeket a Tesla weboldalán lehet megrendelni az USA-ban. Az Egyesült Államokon kívül a jövő évtől lehet hozzájutni az áramot termelő cserepekhez.

Az üvegből készült napelem-tetőcserepeket tavaly ősszel mutatta be a Tesla, röviddel a SolarCity Corp. napelemgyártó akvizíciója előtt. A tetőfedő napelemeket hagyományos tetőcserepet és palalemezeket utánozó kivitelben is meg lehet vásárolni.

A Tesla weboldalán elérhető kalkulátorral a potenciális vásárlók a ház alapterülete, a napsütéses órák száma és a lakóhelyükön elérhető adókedvezmények alapján kiszámíthatják az áramtermelő cserepek bekerülési költségét és a befektetés megtérülési idejét.

A Tesla szerint a napelem-tetőcserép négyzetlábanként 42 dollárba kerül (10 800,- Ft), amely 452 dollár négyzetméterenként (116 400,- Ft), ami drágább a hagyományos pala 17 dolláros (4 380,- Ft) áránál. Egy ház áramellátásához azonban elegendő a tető 30-40 százalékát napelemcseréppel lefedni. Az átlagos költség így négyzetlábanként 21,85 dollár lehet. A Tesla a ház teljes élettartamára garanciát ad a napelem-tetőcserepekre.

Forrás: Tesla, 24.hu

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/41034/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?