Blogolj!

Ilyen napenergia-parkot még nem látott!

Wattmester

Ha azt hallom napenergia-telep, akkor rengeteg napelemre gondolok egymás mellett szépen sorban. Nem éppen a leglátványosabb dolog a világon. Ám a kínaiak biztosan megirigyelték a Nazca-vonalakat és a napelemekből egy pandamacit alkottak.

Kínában hálózatra kötöttek egy új napenergia-telepet. Ez nem lenne akkora hír, ilyesmi sűrűn fordul elő arrafelé, de van egy cuki csavar történetben. A céget Panda Green Energynek hívják és egy zseniális marketinges húzással, a nevükhöz híven a napelemeket is panda alakzatban telepítették

A napenergia telep összesen 50MW áramot termel, ami nagyjából nyolcezer háztartás energiaigényét fedezi. A pandát Kína északi részén, Datong városa mellett építették fel.

A tervek szerint nem sokáig marad egyedül a panda, ugyanis folyamatosan bővítik a kapacitást és természetesen pandákkal. Nem is eggyel, rögtön kettővel.

A pandákat kétféle napelem felhasználásával készítették, a vékonyabb fehér fotovolatikus (ezeknél a nap energiáját közvetlenül alakítják át elektromos energiává). Ha elkészül az egész telep, megkétszereződik az áramkibocsátás is.

A napelemeket az ENSZ támogatásával helyezték el. A program célja, hogy növelje a tudatosságot a kínai fiatalokban. A cég más ázsiai országokban is terjeszkedne majd hasonló, panda formájú napelem-telepekkel.

Forrás: index.hu

 

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/40053/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?