3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Bazi nagy kínai úszóerőd

Wattmester

Amíg az Egyesült Államok éppen kivonult a párizsi klímamegállapodásból, addig Kína a világ legnagyobb úszó naperőművét helyezte üzembe. A Sungrow cég által épített létesítmény 40 MW teljesítményű és egy tavon lebeg.

Sungrow Power Supply

Habár egykor Kína volt a világ legnagyobb szén-dioxid kibocsájtója, politikája 180 fokos fordulatot vett és ma már egyre inkább a megújuló energiaforrásokra fekteti a hangsúlyt.

A hatalmas vízi „napelem-parkot" sikeresen csatlakoztatták a kínai Huainan város villamoshálózatához. A helyszín kiválasztásában nagyrészt az befolyásolta a tervezőket, hogy egykor szénbányászat folyt a környéken. A folyamatos, évekig tartó bányamunkák következtében a föld beszakadt és egy üreg keletkezett, amit feltöltött az esővíz. Így jött létre a helyi tó, amelynek vize azonban az idők során használhatatlanná vált a bányamunkák miatt.

A vízen lebegő naperőmű egyik előnye, hogy a használhatatlannak minősített víz és föld hasznosíthatóvá válik. A víz ugyanis természetesen hűti a rendszert és az erőmű környezetét, így az tovább tud működni, és ezzel több áramot állít elő. A másik nagy előny, hogy nem a sűrűn lakott területektől vesz el helyet, ami az ázsiai országban egyébként is probléma: Kínában több mint száz város van, amelyek közül a legkisebb lakosságszáma is minimum egymillió főt tesz ki. Végül, de nem utolsó sorban a napelem panelek – amelyeket úgy terveztek, hogy magasabb páratartalom mellett is hatékonyan működjenek – megakadályozzák az édesvíz elpárolgását.

Forrás: origo.hu

 

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/39445/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?