Blogolj!

Szupertanárokat a magyar oktatásba!

Wattmester

Energiakövetek címmel hirdetett pályázatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben elsősorban természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A hivatalos eredményhirdetésre ünnepélyes díjátadó keretében került sor, ahol négy diák nyerte el az Energiakövet 2017 címet és a hozzá járó ösztöndíjat.

Hazánk energiakövetei, a szupertanárok

2017. április 23-án éjfélig lehetet jelentkezni a program hivatalos honlapján. Pályázni egyperces motivációs videóval és egy felső tagozatos általános iskolai, vagy középiskolás korosztályra szabott tematikus tanóra vázlatával lehetett. Mindkét pályázati anyaggal szemben a legfőbb elvárás az volt, hogy újszerűen és élvezetesen meséljen a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról.

 

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője így fogalmazta meg a program lényegét:

Társadalmi felelősségvállalási programunk hangsúlyos eleme a fogyasztók energiatudatos szemléletének formálása. A fiatalok motiválását célzó, a személyes lépésekre ösztönző edukációs programunk célja egyrészről a legjobb oktatási tartalomfejlesztés volt, másrészről olyan tanárszemélyiségek megtalálása, akik Energiakövetként egy ország szupertanárai lehetnek. Olyan tehetséges szupertanár-jelölteket kerestünk és találtunk, akik élményszerűen, új szemszögből beszélnek a témáról, és ehhez a saját ötleteiken alapuló interaktív tananyagot is kidolgozták”.

 

A beérkezett pályázatok szakmai tartalmát Dr. Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese, az oktatás-szakmai színvonalát pedig Czippán Katalin, környezeti nevelési- és kommunikációs szakember értékelte. Az élvezhetőséget és az érthetőséget a világ- és Európa-bajnok úszónk, Cseh László bírálta.

Cseh László, Scherer Zsolt, Dr. Grabner Péter és Czippán Katalin

A pályázatoknak olyan magas volt a színvonala, hogy a zsűri az eredeti kiírásban megadott három Energiakövet helyett négy olyan tanárszemélyiséget választott ki, akik Energiakövetként egy ország szupertanárai lehetnek:

 

-       Csontos Csaba Péter

(ELTE TTK Geográfus szak, környezet- és tájkutató szakirány, 1. évfolyam)

-       Gyulánszki Zsuzsanna

(Szegedi Tudományegyetem, fizika-matematika szak, 3. évfolyam)

-       Molnár Janka Sára

(Eötvös Loránd Tudományegyetem, fizika szak, 1. évfolyam)

-       Nagy Bence

(Eötvös Loránd Tudományegyetem, biológia-földrajz tanárszak, 4. évfolyam)

 

A pályázók videói elérhetők az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=5Coe57oY9r0

 

Csak gratulálni tudunk nekik!

Címkék: ÁRAM, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/38127/pics/lead_800x600.jpg
ÁRAM,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?