3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Cseh László az Energiakövetek pályázat zsűrijében

Wattmester

A sport és az energetika jól megférnek egymással, legalábbis a környezettudatos megoldásokat előnyben részesítő Cseh László és az Energiakövetek pályázat zsűrizése esetében.

Cseh László nem csak sportemberként kiváló példakép, hanem a hétköznapi életben is példát tud adni az ifjabb generációknak. Nem csak a budapesti világbajnokságra készül gőzerővel ugyanis a magyar úszófenomén, hanem egy új szerepben is bemutatkozik.

A klasszis úszónk az Energiaköveteket kiválasztó zsűri tagja lesz. Laci büszke a felkérésre, hiszen igazi szaktekintélyekkel alkotja a zsűrit és értékeli majd a beérkezett pályázatokat.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a napokban egyetemistáknak és főiskolásoknak hirdetett pályázatot azzal a céllal, hogy élvezetesebbé tegye az energiatudatossággal, energiafelhasználással kapcsolatos ismeretek átadását a diákok számára.

Olyan tanárszemélyiségeket keresnek, akik Energiakövetként egy ország szupertanárai lehetnek – adták hírül.

A beérkezett pályázatokat három szempont szerint értékeli majd a zsűri: a szakmai tartalmat Dr. Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese, az oktatás-szakmai színvonalat pedig Czippán Katalin, környezeti nevelési- és kommunikációs szakember. Harmadik zsűritagként a társadalmi felelősségvállalási program mellé álló, köztudottan a környezettudatos megoldásokat előnyben részesítő Cseh László az élvezhetőséget és az érthetőséget fogja értékelni a beérkezett pályamunkákban.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó szívesen csatlakozott a programhoz, hiszen ő maga is különös figyelmet fordít a megújuló energiák hasznosítására. A létező legkreatívabb módszerekkel próbál eleget tenni a környezettudatos életmód mindennapi kihívásainak, otthonában például geotermikus energiával fűt.

 „Az utóbbi években egyre fontosabb és megkerülhetetlen téma a környezettudatos életmód. Ha családunk van, akkor még érzékenyebbé válunk a világ fenntarthatósága iránt, hiszen gyermekeink jövőjéről van szó. Amellett, hogy mi magunk igyekszünk környezettudatosan élni, érdemes a gyerekeknek is időben megtanítani, mit is jelent mindez. Sokkal könnyebb továbbvinni egy, a gyermekkorban kialakult jó gyakorlatot, mint a rossz, berögződött szokásokat felnőttként megváltoztatni. Ehhez viszont jó tanárok és izgalmasan felépített, érdekfeszítő tanórák szükségesek. Reméljük, hogy Energiaköveteink munkája nyomán néhány év múlva már minden iskolás hozzájut ehhez az élményhez.” – mondta Cseh László.

A pályázat fővédnöke: Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke.

A részletes pályázati kiírás elérhető a www.energiakovetek.hu honlapon.

Forrás: sportfaktor.hu 

 

Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/36921/pics/lead_800x600.jpg
ÁRAM,ATOM,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?