Blogolj!

Az út is zöld Pakshoz

Wattmester

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Paks II. projekt, hiszen az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) csütörtökön kiadta a Paks II. projekt telephelyengedélyét. Az OAH jóváhagyása azt jelenti, hogy a paksi telephely alkalmas arra, hogy ott az új blokkokat felépítsék.

Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint adott minden olyan paraméter, aminek alapján a blokkok műszaki terveit el lehet készíteni - közölte. Március elején az Európai Bizottság jóváhagyta a projektet, megkapták a teljes szabad jelzést Brüsszelből. Most egy hazai zöld jelzés is megérkezett - fogalmazott. 

Aszódi Attila bízik abban, hogy rövid időn belül a másodfokú környezetvédelmi engedély is megszületik, mert ez fontos előfeltétel.

Aszódi Attila kormánybiztos

Az eljárásnak a végéhez kell közelednie, mert a másodfokú hatósági döntés határideje hamarosan lejár, és a hatóságnak minden adat a kezében van ahhoz, hogy a másodfokú engedélyt kiadja - jelezte. Ezután kell elkészíteni azokat az engedélyezési terveket, amelyek alapján a létesítési engedélyt az OAH kiadhatja.

A kormánybiztos szerint az előkészítő építkezési feladatok akár már 2018-ban elindulhatnak, mert számos olyan kiszolgáló infrastruktúra kell a telephelyen, amikhez a szükséges engedélyek rendelkezésre állhatnak.

(MTI)

 

Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/36669/pics/lead_800x600.jpg
ATOM,ERŐMŰVEK,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?