Blogolj!

Toldozzák-foldozzák a paksi atomerőművet

Wattmester

A paksi atomerőművet toldozzuk-foldozzuk, mint egy régi Zsigulit. Épp a minap szembesültem azzal a hírrel, hogy sikeresen korszerűsítette a GE Power Services az atomerőmű ötödik generátorának forgórészét.

Mint a cikkből kiderült, ennek a műveletnek az volt a célja, hogy meghosszabbítsák a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. generátorainak élettartamát és javítsák megbízhatóságukat.

A tájékoztatás szerint a 2013-ban indult és 2021-ig tartó, 5,1 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű megállapodás értelmében a GE újítja fel az atomerőmű négy reaktor-blokkjához kapcsolódó nyolc, egyenként 250 megawatt (MW) teljesítményű, Ganz gyártmányú generátort, valamint egy tartalék generátort. A projekt ütemezése szerint a GE évente egyet újít fel az 1982 és 1987 között üzembe helyezett generátorok közül.

Állítólag, az atomerőmű generátor-forgórészeinek sikeres felújítása hozzájárul a 2000 MW névleges teljesítményű erőmű termelési biztonságának, illetve rendelkezésre állásának javításához.

Az az igazság, hogy valaha nagyon menő volt a Zsiguli, de most nem biztos, hogy szívesen vinném hosszabb útra a gyerekeimet vele. Nem lenne rossz egy megbízható, vadiúj kocsi…

Forrás: portfolio.hu 

 

 

 

 

Címkék: ÁRAM, ATOM, ERŐMŰVEK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/33590/pics/lead_800x600.jpg
ÁRAM,ATOM,ERŐMŰVEK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?