Blogolj!

A nagy bukásból a ROSZATOM járt jól

Wattmester

A ROSZATOM egyik komoly konkurenciája igencsak rossz üzletet kötött, amelyből a ROSZATOM sokat profitálhat. 

A Toshiba japán cég úgy döntött, hogy leányvállalata, a Westinghouse Electric nem vesz fel több megrendelést atomerőművek energiablokkjainak az építésére - adta hírül az MTI.

Ez annak a következménye, hogy a Toshiba mintegy 6 milliárd dollárt bukott egy üzleten. Leánycége, az amerikai atomenergetikai Westinghouse Electric tavaly megvásárolta a szintén amerikai, nukleáris létesítmények építésével és üzemeltetésével foglalkozó CB&I Stone & Webstert.

Rossz döntés volt. A Toshiba – többek közt – most arra kényszerül, hogy eladja jól jövedelmező chipgyártó üzletágának egy kisebbségi hányadát.

A Westinghouse, amely ez idáig az orosz Roszatom egyik riválisa volt, a jövőben az általa épített energiablokkok kiszolgálásával és a régebbiek termelésből történő kivezetésével foglalkozik majd.

A Kyodo japán hírügynökség úgy tudja, hogy a Westinghouse befejezi az Egyesült Államokban jelenleg épülő négy atomreaktorát. Tervek szerint a létesítmények 2020-ra készülnek el.

Több forrás arról tájékoztatta a japán hírügynökséget, hogy Siga Sigenori, a Toshiba elnöke a nagy veszteség miatt benyújtja lemondását legkésőbb február 14-ig, amikor a cég nyilvánosságra hozza az április és december közötti háromnegyed év pénzügyi eredményeit.

Forrás: napi.hu

 

Címkék: ÁRAM, ATOM, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/33561/pics/lead_800x600.jpg
ÁRAM,ATOM,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?