3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Áramtermelő gyémánt

Wattmester

Aggodalommal tölt el a hatalmas szmog, amely most lakóhelyeink felett lebeg és megbetegíti a kisgyerekeket, idős és beteg embereket. Milyen jó lenne, ha nem kéne spórolásból, vagy egyéb okokból szilárd tüzelésű fűtőanyagot használni, vagy káros anyagot kibocsájtó autókkal járni. Ezért is örülök mindig olyan híreknek, amelyek ahhoz hasonlóak, mint amit a minap találtam a Bristol Egyetem honlapján

A méltán neves bristoli „juniversziti” tudósai bejelentették – és be is mutatták –, hogy gyémánt segítségével áramot tudnak előállítani, méghozzá nukleáris hulladék felhasználásával. A bristoli mesterséges gyémánt úgy tud áramot termelni, hogy pusztán közel kell vinni egy radioaktív sugárforráshoz.

Tom Scott professzor elmondta: „Nincsenek mozgó alkatrészek, nincs emisszió, és nincs szükség karbantartásra sem. Csak közvetlen áramtermelés van. Azzal, hogy radioaktív anyagot gyémántok belsejébe zárunk, a nukleáris hulladékok hosszú távú problémáját megoldva egy atomelemet hozunk létre, és persze hosszú távra elegendő tiszta energiát”.

Kérdés, hogy mikor jutnak el odáig, hogy tömegessé válhasson a „gyémántreaktor”, illetőleg az sem mellékes, hogy lesznek-e káros hatásai. Minden bizonnyal lesznek, de mégis örülök, hogy a tudósok nem állnak le és tovább kísérleteznek annak érdekében, hogy unokáink már egy jobb, élhetőbb világban éljenek. Hiszek benne, hogy még belátható időben megoldják napjaink másik lényeges problémáját is: a nagyintenzitású és hosszú élettartamú nukleáris hulladékok tárolását.

https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/33392/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?