Blogolj!

Sajtó mortale és Paks I.


Azt írja a szocialistákhoz és Soroshoz köthető ténytár blog, hogy „Paks II. körül, mint mindig, most is valami bűzlik”. Mindezt finom érzékszervükkel abból szűrték le, hogy „nyáron Orbánt meglátogatta Oettinger EU-biztos, Klaus Mangold magángépén, aki, akkori információk szerint az orosz érdekeket képviselte a Paks II. ügyben, és ezt valamiért mostanáig tagadni kellett”.

Nem kellett tagadni, csak éppenséggel ez az utazás Paks II. ügyében egyáltalán nem volt releváns, ugyanis egy egészen más rendezvény, jelesül a digitális jövő kapcsán értekezett Budapesten a magyar miniszterelnök az említett két úrral.

Egy árva szó nem esett a vacsorán Paksról.

De idézzük ezzel kapcsolatban Lázár János minisztert, aki Reuters kérdésére ezt válaszolta:

„Oettinger úr több alkalommal járt Magyarországon, és mint az Európai Unió biztosa, minden egyes alkalommal találkozott minisztertársaimmal vagy a miniszterelnök úrral. Mint ismeretes az első digitális konferencia május 19-én került megvalósításra, ami különösen fontos volt Magyarországnak. Én mindenek előtt szeretném megköszönni Oettinger úrnak mint az Európai Unió biztosának, hogy eljött Magyarországra és személyével legitimálta és támogatta azt a magyar törekvést, hogy Magyarország a digitalizációban a közép-európai régióban megpróbál zászlóvivő lenni. Fontos volt a május 19-i konferencia ebből a szempontból. Magyarország rosszul teszi, hogy az európai biztost támadja azért, mert eljön Magyarországra. (…) Végre van egy európai uniós biztos, aki támogatja ezt a magyar törekvést, végre találtunk egy olyan témát, amiben nem vitatkozunk az Európai Unióval, hanem megpróbálunk együttműködni. Először is szeretném aláhúzni azt, hogy Oettinger úr májusi és mostani látogatásának semmi köze nincs a korábbi biztosi munkájához. Ő azt lezárta, és a magyar kormánnyal semmiféle tárgyalást nem folytatott arra vonatkozóan, ami a paksi atomerőművel kapcsolatos. Elmondta a paksi atomerőművel kapcsolatos álláspontját még energiáért felelős biztosként, s elmondta korábban az ezzel kapcsolatos véleményét az Európai Bizottság is. Tehát nekem az a meggyőződésem, s miután a május 18-i vacsorán személyesen részt vettem, hogy ez a téma nem képezte a megbeszélések tárgyát, föl se merült ezeken a megbeszéléseken. (…) Nem történt ennél se kevesebb, se több. Gyermeteg, gyerekes támadás minden más, ami ezen kívül van. Ostobaság”. 

Ez tényleg tények tára. Már csak azért is, mert Lázár ott volt a vacsorán (és beszél németül), míg a ténytár bloggere nem. Pont.

Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/32142/pics/lead_800x600.jpg
ATOM,ERŐMŰVEK,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?