Blogolj!

Jávor már megint kavarja


Azt. Most például azzal az álhírrel haknizik, hogy a Belorussziában leejtett (és ez által értelemszerűen megsérült) reaktortartályt építene be a Roszatom az új paksi atomerőműben.

Az oroszok eléggé egyértelműen cáfolják ezt a sanda, hangulatkeltő sugalmazást ("A Roszatom nem használja fel a Belorusz Atomerőmű 1-es blokk reaktortartályát a majdani Paks II. atomerőműben" – írják közleményükben), de Jávor logikájához nem érhetnek fel.

Az ugyanis a következő:

“Én, Első Jávor Benedek, a mezítlábas EP-képviselő olvasok egy hírt. Azt tovább gondolom, megnézem, hogy az elmúlt években építgetett, csinosítgatott politikai portfóliómhoz miként illeszkedik (FIGYELEM! KIEMELTEN FONTOS, HOGY A TOVÁBB GONDOLÁS EREDMÉNYEKÉNT SZÜLETETT FIKCIÓT ÉS POLITIKAI ÉRDEKET CSEPPET SE ZAVARJA A VALÓSÁG!). Ha nem illeszkedik (mert szempontomból nincs hírértéke), akkor gyártok egy hírlapi kacsát (lehetőleg olyat, aminek nemzetbiztonsági, energiapolitikai olvasata is lehet, sőt, mindenképpen legyen benne az orosz-Putyin szókapcsolat valamelyik, de lehetőleg mindkét eleme, mert az indulatkeltésre kitűnő lehet ballib körökben), és ezt a kacsát jól megírom blogomban, majd szomorú szemmel és hanggal nyilatkozom tele a haveri médiát, hogy lám, mik vannak a Magyar ugaron”.

Na, a Roszatomnak nem a tartályokat kell vizsgálnia egy-egy közlemény megírásakor, hanem Jávor agyát. Ezt az észjárást. Mert az ellenfél ez. És nem a minszki közvélemény.

A Roszatom ugyanis arra volt kénytelen reagálni, hogy Jávor Benedek, a PM EP-képviselője közölte: a Roszatom szerint a sérült reaktortartályt némi javítás után bárhol felhasználhatják a jövőben építendő atomerőművekben, a lehetőségek között pedig külön nevesítette Paks 2-őt is.

Az nem zavarta, hogy a belarusz kormányzat teljesen egyértelműen a reaktortartály cseréjét kérte az orosz cégtől. Nem javítást – cserét. Sérültet újra. Ez Jávor EP-képviselő olvasatában: egy korábban már sérült reaktortartály beépítése semmilyen körülmények között nem elfogadható. Elképesztőnek nevezte a Roszatom ötletét, ami szerinte mindent elmond a cégben uralkodó biztonsági kultúráról.

Azt írta, aggódik, hogy "az eddig is Roszatom-lobbistaként tevékenykedő magyar kormány nem fog ellenállni az orosz szándékoknak, így Paksra egy egyébként is problémás atomerőmű típus kicsit sérült, de 'Lázár Jánosnak még jó lesz' megjelölésű alkatrészei kerülhetnek”.

Magyarul: telehazudja saját fantazmagóriáival a világot, majd ezekre követel hivatalos választ.

Ezért kellett a Roszatomnak közleményben tagadnia azt, ami egyébként még negyedgondolatként sem merült fel soha - hogy Paksra küldené a tartályt.

Mert egy mezítlábas kis pöcs unatkozva fekszik brüsszeli ágyában, birizgálja a fütyijét és közben fantáziál.

Új terepre ért a politika. A feljelentő-kurzustól az internacionális sz.rkavarásig.

 

Címkék: ATOM
1
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/32058/pics/lead_800x600.jpg
ATOM
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Illés 2016-11-24 17:39:26
Szegény!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?