3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Magyar fiatalok az olajipar legnagyobb tehetségei között

Wattmester

A MOL-csoport egyetemistáknak szóló tehetségkutató versenyének győztese egy cseh csapat lett, de a második és harmadik helyen is magyarok végeztek – nekik mind esélyük van arra, hogy a MOL-csoportnál folytassák karrierjüket. 

A MOL már 10. alkalommal rendezte meg a fiatal tehetségeket kereső Freshhh versenyét, amelyre rekordszámú nevezés érkezett: 6900 egyetemista vett részt a világ 53 országából. A döntőben, amelynek Prága adott otthont, összesen öt csapat vett részt Magyarországról, Csehországból, Szlovéniából és Pakisztánból. Magyarországot két csapat képviselte a megmérettetésen, a HUGO és az INSIGHT. A versenyzők a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem tanulói.

2. helyezett HUGO: Mihálovics Ádám, Herkó Tamás Dániel, Kovács-Osváth Zoltán

A 2016-os Freshhh első fordulójában a versenyzők egy online játékban mérték össze tudásukat - egy virtuális olajcéget irányítottak, amely során technikai és stratégiai döntéseket is hozniuk kellett. Kutatási és fejlesztési feladataik voltak: olaj és gázlelőhelyeket kutattak, és finomítót is fejlesztettek, hogy bővítsék a termékkínálatot és megalkossák a legjobban profitáló termékportfoliót. A diákoknak a játék során szükségük volt információelemzési, döntéshozói és speciális olajipari készségekre is. A legjobb 40 csapat az elődöntőben folytatta, ahol elsősorban kereskedelmi feladatokat kellett megoldaniuk. Innen jutottak a legjobbak az élő döntőbe. A díjazás közel 8 millió forint (25 ezer euró), de az igazi nyereség a tapasztalat és az esély, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz.

3. helyezett INSIGHT: Juhász Bálint, Nagy Tamás, Keresztes Dávid

„A Freshhh program lehetőséget biztosít, hogy találkozzunk a világ legjobb és legtehetségesebb diákjaival, akik később talán új kollégáinkká válnak folyamatosan bővülő csapatunkban. Különösen most, amikor ekkora hiány van a szakképzett munkavállalókból az olaj- és gáziparban, a fiatal tehetségek felfedezése versenyelőnyt jelent számunkra más cégekkel szemben” – nyilatkozta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

Címkék: DÍJAK, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/27537/pics/lead_800x600.jpg
DÍJAK,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?