A mezítlábasnak ez sem jött be


Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozatban hívja fel a Kormányt a Magyarország Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló Egyezmény megszüntetésének kezdeményezésére? 

A Nemzeti Választási Bizottságnak ezt a kérdést nyújtotta be Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért nevű mikropárt zöld lovagja, a szegény ember Fodor Gábora. Ahogy azt sejteni lehetett, az indítványát annak rendje és módja szerint kihajította az NVB szeméttelepre. Az indoklás az Alaptörvényre hivatkozik, miszerint nem lehet országos népszavazást tartani nemzetközi szerződésbe foglalt kötelezettségről. Nagyon helyesen. Jól is néznénk ki, ha bi– vagy multilaterális nemzetközi szerződéseket csak egy tollvonással, ilyen egyszerűen elintézhetnénk. Ezzel az erővel mindig az aktuális világpiaci áraknak megfelelően tarthatnánk népszavazásokat kőolaj, gáz, vagy bármi más importjáról. Nem beszélve arról, hogy mennyire csorbulna ezzel az ellenzéki pártok által folyamatosan számon kért kiszámíthatóság is, hiszen milyen jogállam az, ahol a pillanatnyi hangulatra felülve bármilyen szerződést referendummal érvénytelenítenek? 

Valószínűleg Jávor úr sem gondolta ezt komolyan, de legalább 15 percet forgott a neve a sajtóban, így letudta az ez évi (le)szereplési kvótáját. 

Címkék: ATOM, HÍREK
1
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/26866/pics/lead_800x600.jpg
ATOM,HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Levente 2016-04-27 10:25:49
Nekem meg a gyomrom forog az ilyen percemberkéktől! Atomtudós?...inkább, atomhülye!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?