3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Egy eljárással kevesebb

Wattmester

Oszlik a paksi titokfelhő - meghátrálásra kényszerítettük a kormányt! címmel kiáltja világgá Jávor Benedek PM-es EP-képviselő, hogy panasza nyomán az Európai Bizottság előírta a paksi titkosítási törvény módosítását, és kikényszerítette egy vonatkozó jogalkotási terv benyújtását. Gratulálunk a hősnek! Blogjában mindenről beszél, csak éppen a lényegről nem.

Nem beszél, mert az nem túl bonyolult. Jávor kedvéért, szabatosan leírva: a kormány módosít a törvényben 3 mondatot és lezárult egy teljesen felesleges vizsgálat.

És minden marad a régiben, Paks 2-nek kutya baja.

Azért ez a kemény zöldfülű odavág ám! Például: „a kormány mindent megtesz a paksi bővítéssel kapcsolatos információk eltitkolása érdekében. Most meghátrálásra kényszerítettem őket”.

Ja.

Tavasszal hatályba lép a vonatkozó 2015. évi VII. törvény módosítása, ez által nyilvános lesz az, amiben eddig sem volt semmi titkolni való. És mondjuk részleteiben Jávor Benedek szakértőin kívül uszkve 3 embert érdekel… 

„Tájékoztatom, hogy miután a magyar hatóságok válaszában foglalt konkrét normaszöveg

módosítási javaslatot, illetve a fenti észrevételeket megvizsgáltuk, arra a következtetésre

jutottunk, hogy a módosított normaszöveg elfogadása esetén biztosítani fogja az irányelv

vonatkozó előírásainak való megfelelőséget”. 

De be lehetett sározni a magyar kormányt ezért 3 mondatért Brüsszelben. Jávor teljesítette gazdái elvárását. Szép munka volt, Benedek! Kapsz egy zoknit! (A 2006-os főpolgármester-jelölti kampányának csodálatos eleme volt a meztílláb plakát – igaz, akkor még LMP-s színekben. Amióta a libásmilliárdosok hűbérese, azóta telik zoknira és szép cipőre is. Gerinc meg korábban sem volt.)

A HŐS MEZTÍLLÁB

Jávor most büszkén lobogtatja Ion Codescu levelét és persze saját – szokás szerint csúsztató – interpretációjában hivatkozik rá.

Épp csak az utolsó két – LEGLÉNYEGESEBB – bekezdést felejti ki. Azt idézném azoknak, akik esetleg a pdf olvasása közben elvesztek volna a részletekben:

„Abban Önnek igaza van, hogy a 2015. évi VII. törvény 5. §-ának jelenleg hatályos szövegével kapcsolatban valóban felmerül annak a gyanúja, hogy az nincs teljesen összhangban az irányelv vonatkozó rendelkezéseivel. Ezért indítottuk meg az említett EU Pilot eljárást, melynek keretében a magyar hatóságok vállalták – a fent kifejtetteknek megfelelően – a szóban forgó jogszabályi rendelkezés módosítását, mellyel biztosítható lesz az irányelvi megfelelőség”.

Ez vonatkozik a hatályos ügyről.

Egy másik mószerolásról pedig ekképpen vélekedik a román hivatalnok:

„Álláspontunk szerint azonban a 2014. évi II. törvény 13. §-a önmagában nem tűnik ellentétesnek a vonatkozó EU-s környezetvédelmi szabályokkal, ezért a kifejezetten erre a rendelkezésre vonatkozó panaszkiegészítésével (sic!) nem áll módunkban további intézkedéseket tenni”.

Magyarul: a kormány semmi stiklit nem követett el. Jávor persze ezért is feljelentette. Most meg büszkén lobogtatja a papírt, amely arról szól, hogy nincs semmi rendkívüli.

Csak éppen megszűnt egy újabb, hót fölösleges eljárás.

Címkék: ATOM, ERŐMŰVEK, HÍREK
https://wattmester.blogstar.hu/./pages/wattmester/contents/blog/25434/pics/lead_800x600.jpg
ATOM,ERŐMŰVEK,HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?